Bedankt voor je bezoek aan NormaJesse.nl. Mijn naam is Norma Jesse en ik HOU van DIERENFOTOGRAFIE. Ik ben gespecialiseerd in studio dierenfotografie. Bezoek OWIWI.NL voor meer informatie over mijn dierenfotografie. Mijn studio bevindt zich in De Meern, Utrecht, Nederland. Norma Jesse fotografie en Owiwi Dierenfotografie zijn onderdeel van ons bedrijf Eye2ID.

img

Hi! Ik ben Norma Jesse, de dierenfotograaf van Owiwi!

Alweer 13 jaar (2004) geleden is het allemaal begonnen. Toen kwam ons eerste hondje bij ons wonen, een super schattig pupje Yuki en zij werd gelijk mijn eerste echte dierenmodel. Ik was al veel hobbymatig aan het fotograferen en dit werd alleen maar meer met zo’n leuk modelletje in huis. Ik volgde diverse cursussen en plaatste vele foto’s van Yuki online en al snel kreeg ik aanvragen van mensen of ik ook foto’s wilde maken van hun huisdieren. En zo begon het balletje te rollen en is nooit gestopt met rollen. Ik vind het geweldig over alle jaren zoveel hondjes en andere dieren voor mijn camera gehad te hebben en hoop dat dit nog jaren zo door blijft gaan.

Mijn grootste passie in de fotografie is het fotograferen van dieren. Het is altijd erg afwisselend en blijft een grote uitdaging en als ik de schattige koppies van de dieren zie tijdens het selecteren van de foto’s wordt ik altijd zo blij!

Wat is er zo leuk aan dierenfotografie?

Elke keer geniet ik nog steeds om kennis te maken met lieve, ondeugende, schattige, mooie dieren. Soms kan het lastig zijn als je met dieren werkt, het blijven dieren, mensen zijn vaak verbaast hoeveel geduld je soms moet hebben. Dit maakt het voor mij altijd leuk om de uitdaging aan te gaan mooie foto’s te maken van elk dier.

Het leukste van dierenfotografie is de uitdaging. Het werken met dieren is altijd afwisselend je weet nooit hoe een hond reageert voor de camera. De uitdaging is om toch het perfecte plaatje vast te leggen ook al is de hond druk, terughoudend, eigenwijs of luistert hij simpelweg gewoon NIET.

Daarnaast hou ik uiteraard van dieren. Ik vind het geweldig elke keer nieuwe vriendjes te maken in de studio. Het is leuk te werken met honden, sommige honden begroeten je gelijk zo vriendelijk en andere honden daar moet je hun vertrouwen in een hele korte tijd van winnen.

Dierenfotografie, is dat niet lastig?

Het moeilijkste is dat je werkt met dieren. Ze kunnen niet praten en je bent beperkt en hoeverre je met ze kan communiceren. Sommige honden luisteren heel goed, maar andere luisteren bijvoorbeeld helemaal niet. Sommige zijn om te kopen met een koekje, andere worden zo druk van een koekje dat je een highspeed camera nodig hebt. En toch heb ik trucjes gevonden om met elke situatie toch een aantal mooie foto’s te maken. Tijdens dierenfotografie werk ik altijd nauw samen met het baasje. Zonder het baasje zijn sommige dieren niet te fotograferen. Er is vaak zoveel vertrouwen tussen baas en dier en het is aan mij goed over te brengen wat ik verlang van de shoot zodat er een geweldige samenwerking is.

Nog een paar leuke feitjes op een rij over mij

Ik HOU van reizen! Het liefste reis ik een paar keer per jaar naar een nieuwe stad
Je kan me om de week vinden in een stadion om voetbal te kijken
Creatief! of het nu schilderen, tekenen, knutselen, timmeren is of taarten bakken, I love it all!
En uiteraard hou ik van dieren.
Thuis heb ik zeewater aquarium en had 3 honden, inmiddels alleen een American Staffordshire Terrier (Meji, 15 jaar) (Staffordshire Bull Terrier (Yuki, overleden op 14,5 jarige leeftijd) en een Miniature Bull Terrier (Keiko, overleden op 13 jarige leeftijd).
En jaaa! Jesse is echt mijn achternaam 🙂